• 1397/06/25 - 13:11
  • - تعداد بازدید: 1597
  • - تعداد بازدیدکننده: 79
  • زمان مطالعه1 : 2 دقیقه
  • /Z5L7
شهردار بندرعباس تاکید کرد:

ضرورت مطالعات جامعه‌شناختی در مناسک عاشورایی

شهردار بندرعباس مطالعات جامعه‌شناختی در مناسک عاشورایی را ضروری دانست و گفت: در کنار احساس و شور مذهبی، نوعی آگاهی‌بخشی و بالا بردن معرفت مردم، مدنظر علما و متولیان دین بوده است.

شهردار بندرعباس,تاسوعا,امام حسین,عباس امیتی زاده,

شهردار بندرعباس مطالعات جامعه‌شناختی در مناسک عاشورایی را ضروری دانست و گفت: در کنار احساس و شور مذهبی، نوعی آگاهی‌بخشی و بالا بردن معرفت مردم، مدنظر علما و متولیان دین بوده است.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری بندرعباس، عباس امینی‌زاده با تسلیت ایام محرم اظهار کرد: امام‌حسین(ع) در بیان اهداف قیام خود، تاکید می‌فرمایند که این قیام، برای جنگ با حکومت وقت نبود و امام هیچگاه در مقام جنگ با حکوت وقت نبودند.


وی با اشاره به اینکه نکته مهم در قیام عاشورا این بود که امام‌حسین(ع) مقید بودند بیزاری خودشان را از خلافت یزید، به صورت علنی اظهار کنند و عدم بیعت خود را اعلام کنند، افزود: جریان عاشورا باید اتفاق می‌افتاد تا هویت بنی‌امیه و یزید و انحراف خلافت از خط اسلام ناب پیامبر اکرم(ص) برای جامعه آن روز مشخص شود.


شهردار بندرعباس ادامه داد: مجموعه اتفاقات قیام عاشورا و بازتاب سخنان حضرت زینب(س) و سایر اسرا در کوفه و شام باعث شد نه یزید دوام بیاورد و نه بنی‌امیه بتواند ماندگار شود.


امینی‌زاده با تاکید بر ضرورت و اهمیت مطالعات جامعه‌شناختی در مناسک عاشورایی، بیان کرد: همواره در کنار احساس و شور مذهبی، نوعی آگاهی‌بخشی و بالا بردن معرفت مردم، مدنظر علما و متولیان دین بوده است.


وی با بیان اینکه جامعه ایرانی از دیرباز در عزای سالار شهیدان(ع) به برپایی آیین‌های گوناگون عزاداری اقدام کرده و نام و یاد شهدای کربلا را از پس قرن‌ها فراز و نشیب، زنده نگاه داشته است، افزود: تاثیراتی که آیین‌های عزاداری و فرهنگ عاشورایی بر جامعه می‌گذارد و تحولاتی که نگرش جامعه در هر دوره بر سبک و سیاق عزاداری‌ها رقم می‌زند، سوژه مطالعه بسیاری از پژوهشگران دینی پس از انقلاب اسلامی بوده است.


شهردار بندرعباس با اشاره به نامگذاری شعار«بندرعباس، شهر محبین حضرت عباس(ع)، گفت: شواهد تاریخی نشان می‌دهد که ایرانیان به عنوان ملت بزرگ شیعه، همواره مجذوب امام حسین(ع) و مکتب عاشورا بوده‌اند و این شوق و علاقه در مردم جنوب و خصوصا هرمزگان با آیین‌ها و سنت‌های متفاوتی قابل لمس و مشاهده است.


امینی‌زاده تصریح کرد: آیین‌های عزاداری سنتی و بومی در هرمزگان سابقه طولانی و دیرینه دارد که مردم این دیار از زمان‌های دور پایبند به برگزاری آن بوده و همچنان نسل به نسل منتقل شده به طوری که جوانان و نوجوانان برای مشارکت در این مناسبت‌ها با شور و شوق خاصی شرکت دارند.


این مقام مسئول در انتها نیز تاکید کرد: در تاریخ اسلام، نهضت عاشورا نقطه عطفی است که از جنبههای گوناگون، آغازگر تحولات در ساخت، بافت و اندیشه جامعه مسلمانان بوده است.


  • گروه خبری : اخبار ویژه,سیاسی,اجتماعی,فرهنگی,ورزشی
  • کد خبر : 5591
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید