• 1402/04/23 - 13:07
  • - تعداد بازدید: 2506
  • - تعداد بازدیدکننده: 2007
  • زمان مطالعه1 : 9 دقیقه
  • /ZBZb

گراميداشت روز شهرداري و دهياري

مراسمی به مناسبت ١٤ تیر ماه روز شهرداری ها و دهیاری ها به همت مركز اسناد تاریخی،مدیریت ارتباطات و امور بین الملل و سازمان فرهنگی ،اجتماعی ورزشی شهرداری بندرعباس در سالن همایش فردوسی برگزار شد.

مراسمی به مناسبت ١٤ تیر ماه روز شهرداری ها و دهیاری ها به همت مركز اسناد تاریخی،مدیریت ارتباطات و امور بین الملل و سازمان فرهنگی ،اجتماعی ورزشی شهرداری بندرعباس در سالن همایش فردوسی برگزار شد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بندرعباس در راستای نكوداشت و پاسداشت خدمات شهرداران پیشین شهر و شهردار و مدیران و روسای مناطق و نواحی فعلی، به مناسبت ١٤ تیر ماه مراسم باشكوهی با حضور احمد مرادی نماینده مجلس ،صفر صادقی مدیر كل امور شهری و شوراهای استانداری هرمزگان ،دكتر شهریار مشیری ،احمد سایبانی و دیگر شهرداران سالهای دور و نزدیك ،اعضای شورای اسلامی شهر ،علی نقی زاده مدیر كل اداره پست و جمعی از نخبگان و پژوهشگران برگزار شد.
موحدی نژاد مدیر مركز اسناد شهرداری به عنوان میزبان، اولین سخنران این مراسم بود كه ضمن تشكر از حضور تک تک حضار و صاحب نظران هدف از برگزاری این مراسم را یک فرهنگ و سنت برای قدر دانی از زحمات شهرداران ادوار گذشته بیان كرد و گفت: مركز اسناد تاریخی یك شهر، حافظ هویت اصالت پیشینه و تاریخ ان شهر می باشد، امروز مركز اسناد شهرداری بندرعباس یك مرجع و منبع مهم برای بازشناسی و بازسازی تاریخی این جغرافیاست كه تاریخ وًبسترهای مكتوب ان باید افزایش پیدا كند تا نسلهای بعدی از ما چیزی به ارث و یادگار داشته باشند.
دكتر شهریار مشیری با عنوان رتبه پدر معماری و هویت ساز بصری شهر بندرعباس و شهرستانهای استان گفت: اولین ساختمانهای جنوب در بوشهر بوده اولین خانه ها در بوشهر ساخته شده و بعدها بندرعباس، كنگ و لنگه شاهد شكل گیری و ساختن بناهای جنوبی شدند و یك مساله و حدس و گمان وجود دارد و هنوز مشخص نیست كه بوشهری ها اولین دریا نوردی كرده اند یا سومری ها.
مشیری افزود: بوشهر دو سه هزار سال تاریخ دارد و در دوره ای مركز حكومت هخامنشیان بوده مردم در گذشته از هند و زنگبار چوب هایی وارد میكردند كه در برابر اب مقاوم بودند مثلا چوب زاج این خاصیت را دارد.
وی گفت: معماری جنوب حكایت پایداری است ،در گذشته با استفاده از ظرفیت معماری و طراحی بدون استفاده از وسایل الكتریكی خانه گرم وسرد می شد و نور داشت ، معماری جنوب هنر است كه جغرافیا در ان وجود دارد.
مشیری بیان کرد: آثار بیزانس و روم در معماری كاملا هنرمندانه است. معماری روم و ایران تلفیقی است در زمان اشكانیان هیچ گنبدی در ایران وجود نداشته و معماری اسلامی معماری است كه با دیگر معماری ها تركیب شده و دوره ساسانیان و صفویان پر رنگ شده در معماری سودان تركیب معماری ایران اسلامی دیده می شود ، در معماری ساسانیان و شمال افریقا معماری هایی شبیه هم دیده می شود.
صفر صادقی مدیر كل امور شهری و شوراهای استانداری در این جلسه با بیان اینکه شهرداری ها فربه هستند و نگهداری از شهرها سخت است گفت: شهرداری ها درآمد پایدار ندارند ما در ایران در حال حاضر ١٥٠٠ شهر داریم، در سال١٢٩٦ تعداد ١٧ شهرداری و شهر بیشتر نداشتیم، شهرداری ها نهادهای نیمه دولتی، نهادهای عمومی محلی و مردم محور هستند شهرداری ها مشكلات مردم در شهرها نواحی محله ها را حل میكنند و باید كاركردهای خود را درست ارائه دهند و در سطح محلی و شهری مشكلات را حل نمایند.
احمد مرادی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این جلسه بیان کرد: امروز شهردار فعلی بنا را بر این گذاشته است كه تجلیل كند از كسانی كه در گذشته برای مردم خدمت كرده اند، ایده و روش خوبی برای قدرشناسی است، اگر قیاس شود در گذشته شرایط چطور بوده و امروز چگونه هست مشكلات تقریبا مطابق با زمان خود وجود دارد ،هر زمان نسبت به شرایط خودش مشكلاتی وجود داشته است. همه برنامه هایی كه از شهرداری از كانال شورا عبور میكند باید پخته تر شود، از تجربیات گذشته شهرداران از كسانی مثل دكتر مشیری استفاده شود، اینها گنج هستند ،در همین شهرداری بندرعباس عزیزانی دلسوز و صاحب نظر هستند چیزی كه الان باید اتفاق بیفتد همبستگی است.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شهرداری باید شفاف باشد و خدمت آنها به مردم گزارش داده شود،٥٨٠٠ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده كسب شده است و نیمی از آن پرداخت شده والباقی پول و سهم شهرداری ها و دهیاری ها باید تعیین تكلیف بشود.
مرادی گفت: بندرعباس جزء یازده شهر مهم كشور است و باید از نظرات صاحب نظران استفاده كنیم تا به جایگاه اصلی اش برسد،شهر بندری ساحلی كه میتواند با خیلی از شهرهای دنیا قرار داد و تفاهم نامه خواهر خواندگی داشته باشد.
نماینده مردم هرمزگان درادامه خاطر نشان کرد: از شورای شهر میخواهم كه نگاهشان بلند باشد و نگاهشان به پنجاه سال نباشد و آینده ها را بنگرند، در تمام دنیا شهرداران اختیارات زیادی دارند و شهردار باید موضوعات بزرگ را رقم بزنند، نقص و ایراد در كل كشور هست، اما چرا در شهر اصفهان موفق هستند و در شیراز و ارومیه اتفاقات خوب رخ داده، تحول ایجاد شده ولی در بندرعباس اتفاق نیفتاده است؟
مرادی گفت: میتوانم شهادت دهم در زمانی كه فرماندار بودم شهرداران چه تلاشهایی داشته اند، ماندن من و شما مهم نیست ماندن مردم و شهر مهم است ،بندرعباس باید به جایگاه اصلی خود برسد همه چیز متعلق به مردم و استان هرمزگان است.
مرادی افزود: ما باید در كنار هم باشیم و خودمان وً توان خودمان را نشان دهیم، به فرمایش حضرت علی (ع)عدل یعنی قرار گرفتن هر كسی در جای خودش پس باید كمك كنیم اتفاقات خوب رقم بخورد.
سید رضا موسوی عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر بندر عباس با بیان اینکه از شهرداران پیشین كه هر كدام در مسیر و مبنای رشد شهر دخیل بودند باید قدردانی و تشكر كرد، تصریح کرد: شهرها تمدن ساز و محل شكل گیری بسیاری از تمدنهای بزرگ در دنیا هستند، خیلی از مشكلات شهر با استفاده از ظرفیت سازمانهای دیگر و كمك نمایندگان مجلس و استانداری حل میشود.
موسوی گفت: متاسفانه بندرعباس در حوزه سرمایه گذاری دریا محور و سواحل بسیارضعیف است كه گاهی قوانین و مقررات باید اصلاح شود و شرایط به گونه ای باشد كه بتوان این حوزه را فعال كرد.شهرها باید مسیر رشد و حركتشان بر اساس جغرافیا موقعیت و محیط پیرامون ترسیم وًمجسم شود.
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: برخی از شهرها در یك حوزه قدرتمند و قوی رشد كرده اند و توسعه آنها تك بعدی بوده همان یك حوزه هم به شكل درست تقسیم نشده و توسعه كامل شكل نگرفته است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار داشت: پیشرفت و رشد یك شهر باید از همه جهت شكل بگیرد و در همه مناطق، محله ها و نواحی به طور یكسان بر اساس ظرفیت های مكانی و جغرافیایی تقسیم شود.اولویت بندی در مسایل شهری و شهرداری ها امری واجب است چرا كه همه حوزه های فعالیت شهرداری ها به ارتباطات با مردم ختم میشود و شهروندان به نوعی با شهرداری ها در ارتباط هستند كه ساده ترین شكل ممكنش این است كه شهرداری پسماند و زباله هایی كه در منازل شهروندان تولید می شود و هر روز جمع اوری میكند كار خدماتی عمرانی فرهنگی اجتماعی و ورزشی در هر شهر به درجه ای از رشد و تعالی نخواهد رسید مگر با مشاركت های شهروندان و ارتباطات شهرداری ها با نخبگان و صنعتگران و ورزشكاران و هنرمندان روز شهرداری ها و دهیاری ها در واقع تجسم و انعكاس زحمات تلاشها و كوشش صادقانه شهرداری ها و دهیاری هاست.
مهدی نوبانی شهردار بندرعباس‎ در این جلسه بیان کرد: مدیریت شهری و روستائی به دلیل اثرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر حیات اجتماعی نقشی تعیین کننده در تداوم پایداری و توسعه یافتگی زندگی شهری و روستائی دارد.
‎شهردار بندرعباس گفت: برای اداره موفق شهرها، ارتقاء شاخصه های شهر و شهروندی، قوانین و مقررات، ماشین آلات و تجهیزات جدید، ارتقاء سطح ایمنی، تردد آسان، تحقق شهرداری الکترونیک، شناسایی درآمدهای پایدار، نیروی انسانی متعهد و متخصص، مشارکت مطلوب شهروندان در برنامه‌های شهرداری لازم است.
نوبانی تصریح کرد: بی‌تردید روستاها نیز به عنوان یک نهاد زیستی اصیل و ریشه دار به دلیل گسترش ارتباطات از این تغییرات مصون نبوده و آگاهی رهبران فکری، نخبگان، فعالان این نهاد دیرپا نتیجه‌ای جز احساس و ضرورت نیاز به تغییر در شیوه‌های قدیمی اداره روستاها نداشته است.برای ارتقاء مدیریت شهری و روستایی در کشور زمینه خدمات رسانی بیشتر از طرف شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به شهروندان باید فراهم شود.
این مقام مسئول گفت:چشم اندازهای جدید از مدیریت شهری و روستائی، زمینه لازم برای روند تکاملی حرکت آنها مهیا میكند. نوبانی افزود: خدمات شبانه روزی کارکنان پرتلاش و خدوم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بر كسی پوشیده نیست و به همت کارکنان شهرداریها و دهیاری ها، قطعا فردای بهتری در انتظار شهرها و روستاها خواهد بود.
‎ شهردار بندرعباس گفت: قطعا مدیریت یكپارچه و واحد شهری توسعه و تكامل شهرها را بهتر رقم خواهد زد و برای داشتن شهری یك دست یك صدا و مدرن و رو به رشد باید به سمت و سویی برویم كه هماهنگی نظم و انضباط را در شهرها افزایش دهیم.
‎نوبانی بیان کرد: اگر درون سیستم هر كسی وظیفه خودش رو انجام دهد و كار خودش را به درستی به سر انجام رساند انضباط اداری و كاری شكل می گیرد.
‎وی گفت: ما به جایگاه خوبی نمیرسیم مگر اینكه ارزش اعتبار و عملكرد موثر مدیران شهری رو به خوبی رصد كنیم و بر اساس ظرفیت های منطقه و محیط كارها را تقسیم نماییم.
‎نوبانی اظهارداشت: ‎شهرداری ها به واسطه ی مردمی بودنشان رابطه نزدیكی با شهروندان دارند و به همین خاطر همیشه توقعات از مجموعه شهرداری بالاست و برای پاسخگویی به این توقعات باید حتما برنامه داشته باشیم.
‎نوبانی گفت: برنامه و نقشه راه هست كه مسیر را نشان ما میدهد و میفهمیم كه از چه راه و روشی به موفقیت های بیشتری می رسیم تا توسعه متوازن در شهرها رقم بخورد.
‎شهردار بندرعباس تصریح کرد: در یكی دو سالی كه بنده خدمتگذار مردم هستم میتوانم شهادت بدهم كه همكاران در مجموعه شهرداری خالصانه و صادقانه در مسیر خدمت به مردم هستند و امروز از ١٥ دستگاه ون تاكسی كه به ناوگان حمل ونقل شهری اضافه شده در محل بلوار ساحلی منظرگاه شهر بندرعباس بهره برداری خواهد رسید و انشاالله در ادامه بقیه اتوبوسها و ون های خریداری شده تا پایان سال تحویل داده می شود.
نوبانی در پایان گفت: پروژه های خوبی در سال ١٤٠٢به بهره برداری می رسد، ما سه تقاطع و پل بزرگ در غرب و شرق شهر داریم،در حوزه سرمایه گذاری شهر بازی، فانوس دریایی،تله كابین،ساختمانهای بلند مرتبه،بلوار ساحلی شرقی صنوف مزاحم را داریم كه قطعا با انجام این پروژه ها آینده شهربندر عباس روشن و روشن تر خواهد شد.
گفتنی است؛ در این مراسم از شهرداران پیشین و شهرداران ومدیران فعلی شهرداری، دانش آموزان شركت كننده در مسابقه انشاءنویسی من اگر شهردار بودم تقدیر و تجلیل شد،همچنین از كتاب تاریخچه شهرداری های هرمزگان ،بازی شهر گرد بندر عباس و تمبر اختصاصی روز شهرداری ها ودهیاری ها رونمایی شد.















































































































 
 
 


 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویژه,اخبار برگزیده,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 16280
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید