معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس:
بلوار ساحلی به سمت سورو ادامه نمییابد/ فقط دو مجتمع تجاری پایان کار ساختمانی دارند/ معرفی ادارات فاقد پروانه ساختمانی به کمیسیون ماده ۱۰۰
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس گفت: فقط دو مجتمع تجاری بزرگ شهر، یعنی مجتمعهای زیتون و ستاره جنوب پایان کار ساختمانی را دارند و بقیه آنها به دلایلی مانند تخلفات در ساخت و ساز، فاقد این پروانه هستند.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس گفت: فقط دو مجتمع تجاری بزرگ شهر، یعنی مجتمعهای زیتون و ستاره جنوب پایان کار ساختمانی را دارند و بقیه آنها به دلایلی مانند تخلفات در ساخت و ساز، فاقد این پروانه هستند.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بینالملل شهرداری بندرعباس، اصغر حسینیپور در نشست خبری که صبح امروز(دوشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به زلزلههای بزرگ رخ داده طی سال گذشته در کشور، دولت موضوع بازآفرینی شهری که مربوط به همان موضوع بافت فرسوده است را مورد تاکید قرار داده و استاندار هرمزگان نیز اقدامات خوبی را در این زمینه شروع کرده است.
وی افزود: به اذعان مسئولان ارشد کشوری، بندرعباس در میان تمامی شهرهای ایران از عملکرد بسیار مطلوبی در بافتهای فرسوده و خصوصاً محله چاهستانیها که به منظور احیای بافتهای فرسوده صورت گرفته از عملکرد بسیار قابل قبول و قابل توجهی برخوردار است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس با بیان اینکه رویکرد کنونی استانداری هرمزگان این است که علاوه بر فعالیت و انجام اقدامات لازم در تمام محلات بافتهای فرسوده، یک محله نیز به عنوان اولویت، از تسریع در انجام اقدامات برخوردار باشد که محله چاهستانیها در ابتدا محدث بوده و در حال حاضر یک خیابان ۲۴ متری، یک خیابان ۲۰ متری و همچنین یک خیابان ۱۶ متری در حال احداث است.
حسینیپور با بیان اینکه دسترسیهای محلی و معابر کوچک و کوچهها یکی از دغدغههای اصلی موجود در بافتهای فرسوده است، گفت: ایجاد انگیزه و مشوق در سنددار کردن املاک یکی از مسائلی است که دولت تسهیلات قابلتوجهی به آن اختصاص داده و میتواند در بازآفرینی این بافتها موثر باشد.
وی اضافه کرد: شهرداری بندرعباس نیز طی سالهای اخیر با انجام بازگشایی معابر جدید در محلات مختلف تلاش و توان قابل توجهی را صرف احیای بافتهای ناکارآمد و فرسوده کرده و در حال حاضر تسهیلات قابلتوجهی را به این کار اختصاص داده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه افزایش تخفیفات پروانه ساختمانی از ۵۰ تا ۹۰ درصد یکی از مهمترین اقدامات شهرداری بندرعباس در زمینه احیای بافتهای فرسوده است، بیان کرد: در جلسه اخیر شورای اسلامی شهر بندرعباس طرح امتیازات بافت فرسوده ویژه افرادی که ملک معوض در بازگشایی خیابانهای جدید را دریافت میکنند، مورد تصویب قرار داد.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به آخرین وضعیت ساخت و سازها در شهر بندرعباس و تعداد پروانهها و پایانکارهای صادر شده تصریح کرد: از ابتدای دهه ۹۰ با توجه به آمارهای موجود میتوان گفت تا سالهای ۹۲ و ۹۳ ساخت و سازها از رونق خوبی برخوردار بوده اما از آن به بعد با رکود قابل توجهی نه تنها در بندرعباس، بلکه در سراسر کشور روبرو بودهایم.
وی بیان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه تعداد ۳۴۳ فقره پروانه ساختمانی با متراژ 434 هزار متر مربع زیربنا صادر شده است.
حسینیپور تصریح کرد: میزان و تعداد پایان کار صادره در بافتهای فرسوده نیز از ابتدای سال ۹۲ تا ۹۶ تعداد ۷۸۱ پروانه ساختمانی به متراژ یک میلیون و ۲۳ هزار و ۸۷۸ متر مربع صادر شده است.
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۱ پرونده از طریق شورای اسلامی شهر بندرعباس به کمیسیون ماده پنج استان ارسال گردیده که ۹۰ درصد آنها منجر به صدور رای شده است، اظهار کرد: قبلا به دلیل نبودن ضوابط مشخص شاهد ناهمگونیهای بسیار زیادی در بحث نمای ساختمانها بودهایم اما از سال ۹۵ با تشکیل کمیسیون سیما منظر و ضوابط نما شاهد آغاز اقدامات خوبی در این زمینه هستیم که بر اساس تصمیم برگرفته از نظر اساتید مطرح معماری استان همین کمیسیون، استفاده از نماهای ساده با رنگهای روشن مورد تاکید قرار دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از سنگ در نمای ساختمانهای بالای چهار طبقه ممنوع است، گفت: افزایش وزن ساختمان احتمال ریزش و امکان خرابی در زمان زلزله بخشی از علتهای این تصمیمگیری است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس در ارتباط با مکانیزه کردن خدمات در حوزه شهرسازی و تهیه نرمافزار مربوطه گفت: تا اوایل سال آتی ورژن سوم این نرم افزار به منظور پیگیری ثبت و اقدامات لازم در حوزه ساخت و سازها نصب و راهاندازی میشود که ضمن کاهش خطاها، صرفهجویی بسیار زیادی در وقت و هزینه را به دنبال دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگاران با تأکید بر اینکه بلوار ساحلی به سمت سورو ادامه نمییابد گفت: قطعا ساحل این بخش به شکل موجود باقی خواهد ماند و فقط املاک پلاک یک در جوار دریا با مشارکت شهرداری در قالب طرحهای بومگردی اصلاح یا بهسازی میشوند.
حسینیپور در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران گفت: در بین مجتمع های تجاری در شهر تنها مجتمع ستاره جنوب و زیتون پروانه ساختمانی داشته و مابقی مجتمع های تجاری فاقد پایان کار هستند.
حسین پور بیان کرد: تعداد ساختمان های اداراتی که فاقد پروانه ساختمانی بوده به کمیسیون ماده ۱۰۰ اعلام شده است.
حسین پور به اجرایی شدن ناحیه محوری در شهرداری بندرعباس اشاره کرد و افزود: تمام سعی در این طرح بر تقویت حوزه شهرداری در ناحیه بوده تا برون سپاری به سمت نواحی سوق پیدا کند، زیرساختهای این دفاتر ۵۰ درصد فراهم شده است و تا پایان ۳ ماهه اول سال آینده دفاتر خدمات شهرسازی در نواحی به صورت کامل راه اندازی می شود.
وی در خصوص خدمات به شهروندان در شهرک پیامبر اعظم تصریح کرد: قرار بر این بوده سه فاز در شهرک پیامبر اعظم و با اختصاص 215 میلیارد ريال در اختیار شهرداری قرار گرفته و شهرداری این سه فاز را به صورت کامل انجام دهد که تاکنون پیامبر اعظم به از سوی راه و شهرسازی به شهرداری واگذار شده است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری بندرعباس ادامه داد: کمیته فنی بازنگری طرح های تفضیلی درمناطق شهرداری بندرعباس، بازنگری طرح تفضیلی در منطقه یک را به اتمام رسانده است.
حسینیپور خاطرنشان کرد: از هفته پیش در منطقه ۲ این بازنگری پلاک به پلاک شروع شده که ۷۰ درصد آن انجام شده است و در منطقه ۳ نیز به زودی انجام می شود.
نظر دهید