• 1395/01/10 - 15:01
  • - تعداد بازدید: 1865
  • - تعداد بازدیدکننده: 423
  • زمان مطالعه1 : 3 دقیقه
  • /ZWt
مشاور شهردار و رییس مرکز اسناد شهر بندرعباس:

نصب تندیس‌های تاریخی بر اساس مطالعه دقیق تاریخی انجام شده است

مشاور شهردار و رییس مرکز اسناد شهرداری بندرعباس ضمن تشریح اسناد تاریخی موجود درباره«مرد حاسب» و «سرتیپ احمد خان»، تأکید کرد: مرد حاسب تاریخ مستند هرمزگان است و سرتیپ احمد خان نیز از مفاخر برجسته این استان است.

 ارژنگ دریادار, ارژنگ, دریادار,  arzhang   daryadar, arzhang, daryadar,

مشاور شهردار و رییس مرکز اسناد شهرداری بندرعباس ضمن تشریح اسناد تاریخی موجود درباره«مرد حاسب» و «سرتیپ احمد خان»، تأکید کرد: مرد حاسب تاریخ مستند هرمزگان است و سرتیپ احمد خان نیز از مفاخر برجسته این استان است.


به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری بندرعباس، رامین آذرمهر ضمن اشاره به نصب تندیس دو چهره فاخر هرمزگانی، اظهار کرد: متأسفانه برخی افراد، از نصب المان مرد حاسب و سرتیپ احمد خان که هر دو شخصیت از مفاخر هرمزگانی هستند، گلایه داشتند.


وی افزود: این افراد بدون تحقیق و مطالعه، سعی در کتمان حقایق تاریخی و ضربه زدن به تاریخ و فرهنگ مردم هرمزگان داشته و ظاهراً از اسناد تاریخی موجود درباره این دو شخصیت اطلاع نداشتند.


آذرمهر با تأکید بر اینکه شهرداری بندرعباس در این دوره مدیریتی به دنبال معرفی هرچه بیشتر فرهنگ غنی مردم این دیار است، اظهار کرد: این در حالی است که مطالعه کافی برای ساخت تندیس«مرد حاسب» و «سرتیپ احمد خان» انجام شده است.





وی تأکید کرد: ما باید در مسیری گام برداریم که اسناد تاریخی شهر و دیارمان را به عموم معرفی کرده و آن را تثبیت کنیم، چرا که ممکن است در کمال ناباوری، شخصیت‌های فرهیخته هرمزگانی به سرقت بروند.


مشاور شهردار بندرعباس در انتها نیز تأکید کرد: ادعای این افراد درباره اولویت نداشتن ساخت و نصب این تندیس‌ها، موضوعی عوام‌فریب و در راستای تخریب خدمات در حال انجام است، چرا که اسناد معتبر تاریخی گواه بر صحت این موضوعات داشته و معرفی پیشینه هر دیار، باید از ابتدا صورت پذیرد.


این تاریخ‌شناس هرمزگانی گفت: نگاه سطحی به تاریخ هرمزگان و خصوصاً بندرعباس، حداکثر دوره صفویه را در ذهن تداعی می‌کند، این در حالی است که این منطقه از دیرباز مورد توجه بوده و دارای غنای فرهنگی و تاریخی مشخص و مستند است.


وی با اشاره به نصب تندیس«حسین‌بن موسی هرمزی» با شهرت مرد حاسب و سرتیپ احمد خان، در یکی از پر ترددترین معابر شهر بندرعباس، افزود: متأسفانه اغلب این دیدگاه را دارند که استان هرمزگان شخصیتی با گرایش علمی ندارد.


مشاور شهردار بندرعباس خاطرنشان کرد: در مورد مرد حاسب دو دیدگاه وجود دارد که یکی از آنها طبق سند خطی موجود در آستان قدس رضوی است و زمان حیات این چهره برجسته هرمزگانی را قرن چهارم و پنجم اعلام می‌کند.


آذرمهر ادامه داد: دهخدا نیز معتقد است این شخصصیت در قرن ششم هجری دارای شهرت فراوان بوده که این بدین معنی است شخصیت مورد نظر 900 سال عقبه تاریخی دارد.


رییس مرکز اسناد شهر بندرعباس تصریح کرد: حسین‌بن موسی هرمزی، یا همان مرد حاسب یک دانشمند در علوم محض، ریاضی، نجوم و حاسب(یعنی محاسبه‌کننده ارقام ریاضی کلان و نجومی) بوده است.


وی بیان کرد: «زیج(تقویم کیهانی) شستکه»، تنها کتاب به‌جا مانده از مرد حاسب بوده و یک نسخه از آن در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.


آذرمهر ادامه داد: وجود اسناد کافی و قابل دفاع از این شخصیت، تاریخ علمی مردم هرمزگان را عقب‌تر می‌برد و وقتی چنین شخصیت علمی وجود داشته، نشان دهنده آن است که مدرسه‌ای برای آموختن این علوم وجود داشته است.


آذرمهر تأکید کرد: شهرداری بندرعباس بزودی المان شخصیت‌های معاصر بومی را نیز طراحی و نصب خواهد کرد که در این ارتباط، بزودی شاهد نصب سردیس مرحوم ناصر عبداللهی، هنرمند سرشناس هرمزگانی خواهیم بود.


شایان ذکر است، شهرداری بندرعباس پیش از ایام نوروز اقدام به نصب 11 المان تاریخی، فرهنگی و اجتماعی با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد ريال کرده است.


 


 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویژه,اخبار برگزیده,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 624
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید