• 1395/05/03 - 10:18
  • - تعداد بازدید: 1483
  • - تعداد بازدیدکننده: 365
  • زمان مطالعه1 : 5 دقیقه
  • /ZR2
گزارش

رفتار منطقی شهرداری برای کاهش مصرف آب‌شرب در فضای سبز بندرعباس

یادمان نمی‌رود، همین چند ماه قبل بود که مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب شهری استان تمام کاسه و کوزه‌های کم‌آبی را که حاصل ضعف مدیریت این مجموعه طی سال‌های قبل بوده را بر سر شهرداری بندرعباس آن هم برای نگهداشت فضای سبز، که از نیازهای مبرم شهر است،

یادمان نمی‌رود، همین چند ماه قبل بود که مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب شهری استان تمام کاسه و کوزه‌های کم‌آبی را که حاصل ضعف مدیریت این مجموعه طی سال‌های قبل بوده را بر سر شهرداری بندرعباس آن هم برای نگهداشت فضای سبز، که از نیازهای مبرم شهر است، خورد می‌کرد. اکنون اما با تغییر مدیریت و روی کار آمدن عقل و منطق در مجموعه آب و فاضلاب استان، سخنان منطقی و کارشناسی در این ارتباط مطرح می‌شود.


به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری بندرعباس، اهمیت وجودی فضای سبز در شهرها موضوعی غیر قابل انکار است. چرا که این مسئله را یکی از اصلی‌ترین شاخص‌های مدیریت موفق شهری می‌نامند و بر آن تأکید دارند.


مردم نیز از مسئولان شهرداری‌ها توقع ایجاد فضای سبزی دلنشین و حرفه‌ای را دارند. از طرفی نیز آب به عنوان مایع حیات‌بخش چند سالی‌ست که از زمین‌های کشور ما و خصوصاً استان هرمزگان رخت بسته است. با این وجود، مدیریت کنونی شهرداری بندرعباس تأکید خیلی زیادی به این مسئله داشته و دارند و خوشبختانه با همین نگاه نیز شاهد اقدامات قابل تأملی هستیم.


 


استفاده از آب شرب در آبیاری فضای سبز به صفر می‌رسد


عباس امینی‌زاده، شهردار بندرعباس طی گفتگویی با خبرنگاران در بندرعباس اظهار کرد: بزودی میزان استفاده فضای سبز شهر بندرعباس از آب شرب، به صفر می‌رسد.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آبیاری بخشی از فضای سبز شهر بندرعباس به وسیله دو دستگاه آبشیرین‌کن موجود انجام می‌شود، افزود: میزان مصرف کنونی فضای سبز شهری از آب شهری کمتر از 20 لیتر در ثانیه است که با بهره‌برداری از این آب‌شیرین‌کن‌ها این میزان به صفر می‌رسد.


 


خریداری 4 آبشیرین‌کن


امینی‌زاده همچنین اضافه کرد: این اتاقک‌های تاسیسات آبشیرین‌کن‌ها در محدوده منطقه یک واقع در بوستان خلیج‌فارس و منطقه دو واقع در بوستان دباغیان با همکاری شهرداری‌های مناطق مذکور در حال ساخت است.


وی خاطرنشان کرد: با تأمین اعتبارات انجام شده در صورتی که عملیات احداث 4 دستگاه آبشیرین‌کن دیگر به صورت کامل اجرایی شود، تا پایان سال جاری آبیاری تمام فضای سبز شهری بندرعباس از آب شرب قطع می‌شود و می‌توانیم به فکر توسعه بیشتر باشیم.


شهردار بندرعباس با تأکید بر اینکه در حال حاضر تأمین آب مورد نیاز فضای سبز از طریق تانکرهای آبرسانی و مسیرخط لوله انجام می‌شود، بیان کرد: با راه‌اندازی دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن، از طریق خطوط انتقال، تأمین آب میسر ‌می‌شود.


 


تلاش شهرداری برای کاهش مصرف آب شرب در فضای سبز


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان نیز در این ارتباط گفت: خوشبختانه مدیران شهرداری بندرعباس تلاش خوبی در راستای کاهش مصرف میزان آب شرب برای آبیاری فضای سبز دارند.


امین قصمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه«آیا برای آبیاری فضای سبز از آب شرب استفاده می‌شود؟» اظهار کرد: متاسفانه به دلیل شرایط خاص اقلیمی موجود و این که منابع آب زیرزمینی در شهر بندرعباس و کرانه غرب استان غیر شیرین است، تأمین آب کلیه فضاهای سبز احداث شده در سال‌های قبل وابسته به آب شرب شهری بوده است.


وی افزود: در چند سال اخیر که با خشکسالی روبرو بودیم، نشست‌های خوبی بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت از آب با شهرداری بندرعباس داشته‌ایم که شاهد تغییر نگرش و رویکرد در مسئولین مربوطه هستیم.


 


کاهش 30 درصدی استفاده از آب شرب در فضای سبز


مدیرعامل آبفا شهری بندرعباس با اشاره به اینکه اقدامات بسیار خوبی مانند کاهش حداقلی اشتراکات و کنتورگذاری انجام شده است، ادامه داد: مصرف آب شرب در بحث فضای سبز در سال جاری 30 درصد کاهش پیدا کرده است.


قصمی همچنین بیان کرد: شهرداری قراردادهایی را منعقد کرده که از طریق چاه‌هایی که در اختیار گرفته‌اند، آبشیرین‌کن‌هایی را نصب و آب مورد نیاز را تأمین نمایند.


 


توسعه شبکه آب خام و جداسازی آن از شبکه آب شهری


مصطفی خادم، مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری بندرعباس نیز گفت: توسعه شبکه آب خام و جداسازی آن از شبکه آب شهری یکی از اولویت‌های سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بندرعباس است.


وی افزود: این مسئله طی سال جاری در دستور کار این سازمان قرار گرفته و هم‌اکنون حدود نیمی از فضای سبز شهر بندرعباس با تانکرهای حامل آب غیر شرب و سیستم‌های تحت فشار با آب غیر شرب آبیاری می‌شود.


مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری بندرعباس گفت: مطالعات طراحي شبكه‌هاي آبرساني و آبياري فضاي سبز، در راستاي سياست صحيح جداسازي شبكه آب شرب از شبكه آب فضاي سبز در جهت تعديل شرايط بحران آب، بهبود شرايط زيست محيطي و كاهش سهم مصرف آب فضاي سبز از بخش آب تصفيه شده شهرها و كاهش هزينه‌هاي مرتبط و افزايش راندمان آبياري براي فضاي سبز و طرح‌های مختلف جداسازی آب شرب در همه مناطق شهری  اجرا شده است.


خادم خاطرنشان کرد: از این میان می‌توان به تغییر آبرسانی در سال جاری به پروژه‌های فضای سبز در مناطق سه‌گانه (بلوار امام خمینی، بلوار امام سجاد، بلوار جمهوری اسلامی، بلوار طالقانی و بوستان‌های رز، گمبرون، دباغیان، شهید پرور، و....) اشاره کرد.


وی بیان کرد: با توجه به انجام عملیات آبرسانی و برای آبیاری پارکها و فضاهای سبز به وسیله آب غیر شرب، این اقدام با نصب تابلو هشدار دهنده و استفاده سبزبانان از کاورهای مخصوص این امر، اطلاع رسانی شده است.


خادم در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل محدود بودن منابع آبی و لزوم کاهش مصرف آب، از یک سو و از جهتی هم رسیدگی هر چه بهتر به فضای سبز شهری، فرایند تفکیک منابع آبی غیرشرب با جدیت تمام در مناطق مختلف شهر بندرعباس در حال اجراست و در آینده نزدیک کلیه فرآیند آبیاری فضای سبز با آب غیرشرب انجام خواهد شد.


از قدیم هم گقته‌اند، از تو حرکت و از خدا هم برکت. با اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری بندرعباس، باید دید که سایر دستگاه‌های متولی تا چه حد در مسئله توجه به تأمین آب شرب به وظایف خود عمل کرده و نسبت به تغییر وضع موجود تلاش می‌کنند.


قطعاً در رفع مشکلات کوچک و بزرگ، مشارکت و همراهی بخش‌های مختلف لازمه رفع آن مسئله است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویژه,اخبار برگزیده,اطلاعیه ها
  • کد خبر : 961
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید